Saturday, December 10, 2011

Best ke mengigau?

salam,.
Agaknya da lama aku tak update blog ni, yela da sibuk melayan kerenah nota-nota yg semakin meruncing biji mata ku! Dan peperiksaan pun da makin melambai-lambai,..tapi apa-apa pun terasa niat di hati untuk menjenguk blog masih setia,.hehe.

'MENGIGAU' apa itu mengigau ?. Aku pun tak pasti apa itu definisi sebenarnya tp yang aku tau ia bermaksud bercakap sorang tanpa kesedaran serta perbuatan tururn dari katil. hohoho,. Tapi aku ada kisah tau sorang mamat ni, dia tak nak kongsi nama dia kat sini tp nama dia memang gay abes la,.haha,. Beliau memang tersangat suka mengigau malam2. Kadang2 aku naek minyak jugak dgn perangai mengigau mamat ni, tapi sabar jela. Kalau setakat baca ABCDEF sampai Z kire ok r lg, tp ni ada plak yang ciap bg dialog dari filem ape ntah! what da fish tol ko ek!

Tapi ada satu hari tuh ciap ada gaya lagi! memang mau je aku terajang mamat nih, kalau malam kire ok la lg kn, tp kalau da petang apa celup, memang xjantan la,.hahaha,.. tp aku sabar je lg,. Da la ckp merapu tiap2 mlm, naek seram aku, maklum la aku tido lewat sebab aku study hard mlm2..heeheh,.. tu la len kali basuh kaki sebelum tido, dan jgn suke pakai sauk selipar orang len, ada kemurkaan di situ, haha,. tp apa-apa pun benda ni kita xsedar, entah-entah kita pun blh mengigau ckp I LOVE U sorang-sorang, mana kita tau kn,..hehee,..

p/s: AWAS,,.sebelom tido pastikan pintu tingkap di tutup serta bermangga! jgn ada plak yang mengigau bunuh diri terjun tingkap.haha.

Monday, December 5, 2011

dah ader pakwe ker?

salam,..

Di pagi ini, kesejukan pada diriku telah membuat diriku terasa di tepian salji,.. agak kemalasan bagi diriku untuk bangkit mandi ke sekolah kuliah,haha,..apa kan daya demi melunaskan segala kecerahan masa depan terpaksa aku redahi semua nyer, nanti sampai kat kolej dapat tengok awek cun-cun.hehehe,.. dalam dua tiga minggu ni aku selalu terpandang dan terpikir awek cun-cun tau, persoalan yg bermain di fikiran aku 'awek ni da ader pak we ker'? mcm mana aku nk tau dorang da ada yang punya?

Agak-agaknya la awek cun ni selalu nya da ader pakwe yg gantang-gantang ke tak? da tunang ke tak? ke da kawen? ke da ada anak? tu lg la dasyat,..melepas aku. Tp possibility dorang nie yg muka tahap top model selalu nya high taste, kita pandang pown buat muka cimpanze kt kita balik, aduhai,.. tu tanda nya da ada yg punya la kn? mcm tu ke? ke tanda mesra? sbb da pernah kener ngan awek cun ni, aku sekali je pandang bg senyum tp dia wat xtau jer buat muka-muka blur pah tuh masam plak, uish,..bajet nk ngorat dia la tuh! aku cuma nk mitak add fb je pown, xlebih dari tu,..

Sbb kalau ada fb senang la nk tau da ader pakwe ke tak kn? skunk kn fb da ader wali untuk kawen-kawen korang semua! what da fish tol. ape2 pun kepada awek2 di luar sana mesra alam la ckit dgn kami tau,.. kami suka kwn dgn kwan yg suka kwn.hoho...

p/s: kalau nk psg ramai bukak la account bebanyak...hahahaha..tepuk dada tanya selera...peace.

Friday, December 2, 2011

Al-Fatihah Untuk RARA ZIKRY Yg kembali ke Rahmatullah,..

Salam,
Aku pown terkejut berita ni kan, raser2 aku baru jer dpt taw yg dier sakit beberapa tempoh lalu kan, tp skunk dpt berita dari kwn2 di twitter mengatakan Zarith Nadhira Binti Mohd Zikry telah pergi ke Rahmatullah. Tuhan lebih menyayangi dia,.

Berita ni pown aku baru taw beberapa jam lalu ketika aku baru je pulang dari ber'joging' di trek my Universiti. tiba2 member bilik aku ckp arwah da meninggal, walaupown aku xder la kenal sgt dier tp aku taw serba sedikit sal dier, dgn keadaan dier sakit kt spital kn. agak kecian, tp apa2 pun semua ni kejadian hanya Tuhan yg tau. Dan segala kejadian ada hikmah untuk setiap insan terpilih.

Apa2 pun marilah kita sedekah AL-Fatihah untuk pemergian Arwah. Semoga roh Arwah di tempatkan dalam kalangan org2 yg beriman,..amin...

P/S: Berharap semua blogger atau org2 yg berkenaan tidak membuat atau menyebar benda2 yg tidak baek untuk Arwah ok..selain mendoakan kebaikan untuk Arwah di SANA...

Tuesday, November 29, 2011

Perlu ke LELAKI belanja AWEK?

Salam,

pewiittt,...awek cun da lalu, sekali tackle dapat jelingan, dua kali tackle dapat penampar, tiga kali tackle dapat penerajang kasih sayang.haha..mcm2 gaya sekarang adegan tackle men'tackle' berlaku kt negara kita.
tp ada jer yang tackle terus bg no telefon rumah,bimbit, pakej sekali ngan alamat rumah, memang untungla xpyh nk bazir-bazir tenaga jejaka.haha.

OK, berbalik pada tajuk entri td, perlu ker lelaki ni selalu belanja awek? memang perdebatan yang berpanjangan kalu di usul kan tajuk ni kat dewan parlimen. Korang rasa patut ke lelaki ni tiap kali keluar dengan awek atau perempuan kena hulur duit belanja?

                     Yg ni paling femes kot!

Bg aku sebagai lelaki,ini memang xpatut dan xperlu kot. tp kalau setahun sekali lelaki keluar zakat tabung belanja memang kire ok la sgt2.haha..Ni kalau da sehari 4 5 kali lelaki yg kener belanja mau si lelaki ni kejer terus kat kedai mkn 2! jd, aku xrasa wanita Malaysia yg cantik sekarang buat mcm ni kat laki kan? kecian la kat kami, kami xkawen lg, tunggu la kami kumpul duit kawen dulu, bila kita da kawen, semua interest kami bg pada u olls,..hoho..

Yeaaahuuwwww,!!! haha,..

p/s: pd Lelaki maskulin, cari lah awek pelayan di kedai mkn, senang dpt mkn fre,..keh3,..

Traffic Yang Tinggi Bukan Ukuran Dalam ber'blogging'!

Salam,.
ekcelli aku memang da lama pendam perasaan pada blog aku nie, yela tempat ni jer aku boleh luah perasaan dendam aku pada blog aku ni untuk korang semua, yela kan aku berblog sekadar suka-suka, xnak buang masa kosong aku dgn duk termenung tepi koridor sambil gosok perut kucing yg mau beranak 10 ekor tuh!

OK, di sini aku nak ckp ckit pasal TRAFFIC, korang suka ek traffic korang tinggi mcm da gud-gud lebih tinggi dari KLCC tuh? yer memang aku jamin semua kalangan kita sebagai blogger berebut traffic yg gempak baru terkenal kn, tp aku rasa tuh perkara yg seterusnya la, bg aku traffic yg rendah pun da kira gempak sebab ada jgk yg masuk skodeng, tp ni semua bukan ukuran korang tau.


First, Aku memang xpuas hati kalau entry aku xmemberi kepuasan kepada pengunjung, that's mean aku nak blog kita memberi kepuasan yg sama rata pada tuan punya blog dgn pengunjung sejati. Tersiratnya, entry korang mesti kener berisi cantik la. tp segala-galanya mestilah dari ilham korang sendiri. Bg aku, Aku xkan puah hati kalau entry tuh aku xreka sendiri wlaupon entry tuh tipu berlogik,haha.. janji aku puas hati untuk kongsi dengan korang semua. Pasal traffic, korang xpyh sgt la nk kejar-kejar sgt, sebab kalau entry korang da berisi cantik mmg automatik tiap2 hari ader jer traffic masuk. Ingat, blogger yg berjaya bukan dari traffic yg tinggi tp dtg dari entry yg pandai men'tackle' pengunjung. so, renung2kanlah.
Guna Minda sebetul-betul nya..


P/S: jd lah blogger yg ikhlas menyampaikan maklumat serta perkongsian crita yg sejajar dgn wawasan 2020!

Monday, November 28, 2011

Atok aku marah kau MALAYSIA!

Salam,

Ape ke hal la kau alih TV1? Eh bola la,..Malaysia vs Bahrain tuu,,..aku pown br tau ari ni Harimau Malaya maen lawan-lawan dgn budak2 nakal bahrain. Aku bersama Atok aku yg memang hantu bola nie memang still je kt depan TV, walaupon kaki kami ni kaki bangku bkn kaki cristiano ronaldo! lantak la kn.



First half..
Memang cun la wei main,..punya hantaran demi hantaran sungguh menguja nafsu aku untuk turut ke bukit jalil! atok pown da naik semangat, yg slow-slow pown blh kembali bertenaga mcm muda-muda dulu taw! gampang kau atok,..hehehe,.. tibe je si budak pendek NAZMI tuh rembat sekali masuk goal. atok aku lagi la kuat bersorak,..sambil mengaummmmmm mcm harimau lapar darah anak dara je kn! sambil merangkak keanak-anakan(ni hanya cucu dier jer berani tokok tambah!).hahaha.

Second half!..
Agak kureng ckit controlling bola untuk anak Harimau kiter,. tp tup tup tup,..si the rock(mahali) sumbak goal dari hasil penjaga goal yg suker main bola di tepian pantai sambil lepas2..gurau-gurau katanyer. GOALLLL,...lg la tersengih atok aku dgn xder gigi! buruk bebenar!hehehe,.. tiber-tiber, si mamat ape ntah lipat tikar plak depan goal! sekali goal.. blh di terima, sekali dua kali tiga kali masuk goal dlm masa seminit dua minit,..bukan dia la ni.. memang xblh terima!2-0 jd 2-3! skali atok aku terus alih channel!

2-3
xleh trimer!

atok aku da bengang mlm nie! kopi pun da di campak jer dlm sink! aku xtau! tu la,..len kali jgn maen-maen bila da lead, kan atok aku da marah dekat korang semua! ko jawab la 6ti kalau atok aku komen kt page korang!

p/s: xper, atok aku bg chance suh menang game seterusnya.hehehe. janji xbuat lg ek?

Sunday, November 27, 2011

Kenapa blogger perempuan lebih femes dari blogger laki?

Salam,

Aku tgk dari hari ke hari hari kan, makin ramai blogger perempuan jd top model dalam dunia blogging, lebih femes dari blogger laki? kenapa jadi cm tu? apa ramuan dia,? aku rs biasa dan sama jer blogger lelaki ngan perempuan kn? cumer berlainan isi penyampaian jer. tp arus penyampaian tetap sama. Bukan tak ada blogger laki yg femes mcm ben ashaari contohnyer tp possibility memang susut giler.
ini memang fakta bkn gurau-gurau!


Apa yg aku dpt pasti dgn mata kasar xlaen xbukan mesti terletak pada blogger contohnyer rupa paras,.. yela bnyak blogger perempuan yg maju dan femes gtu memang ada rupa yg cntik,.. memang da ramai wanita kan skunk,..sbb tuh dorang da conquer dunia blogging nie. jd, aku xheran la kan,..contoh nyer hanis zalikha, aku suker dia sbb dia lawa,..aku rasa ramai tanggapan blogger laki ckp cm ni kn,..(xnak link kan nama dia pada blog, takut lg femes)!!!, apa-apa pun,.. bersabar la wahai blogger laki,..lelaki nie hero,.. main cucuk angin belakang jer,..tp bila da femes jgn lupa daratan plak,..berpijak pada bumi yg nyata.

Apa-apa pun sama2 majukan dunia blogger dgn aman


p/s: aku xnak femes tp aku nak org ske aku,..2 pun da ckup,..hehehe..

Awek ibarat parang atau baby doll?

salam,
Uish,. sungguh bnyak COUPLE skunk kn? tambah2 lg yg kt fb sana dtg tuh berlambak2 berlonggok2 awek yg cun in relationship,..mudah je in relationship kn? da mintak restu ngan ibu bapa ke syg? hehhee,...pak cik nak tackle pown tersentak terus terbatal niat bila tgk in relationship,..hihihi,..

 Ni hiasan saja, contoh awek yg da ada relationship,..heheh,..comel kn?

Korang ske ke couple time muda-muda ni ha? masalah nyer budak skolah rendah pown da ada facebook ciap in relationship lg kau! xphm aku,..aku dulu sah kan nak kenal internet sentuh komputer pun payah skali, memang maju kau budak-budak zaman millennium. tp aku nak sentuh sal awek nie,.. aku lelaki memang ske awek,.. tp bez ker ader awek skunk? agak-agak korang awek korang ni di jadikan sebagai apa? untung x ada awek? berbaloi x?

Bagi aku awek ni mcm parang tau,.. tiap2 ari kene asah bg tajam, bg berkilat penuh sinar tiap2 ari kan, tiap2 ari kene mesej, kalu x ngajuk!OMG.. tp cilap gaya dorang makan tuan sendiri,...tp kdg2 aku rasa awek nie mcm baby doll,..comel je kn,..tp bila xkener gaya,..dorang ni mcm patung baby doll sebijik! da xder perasaan,..bila xjatuh cinta la wei,..kecian kau kn laki,.. tp xsalah kalau nk timba pengalaman, br jantan kn?
so korang agak2 awek korang tuh apa? aku pown xtau,..

Comel kn? anak sapa la ni,..serius xnak cari laen,..hahaha,..(kalau dpt)

P/s: jangan cube bercinta kalu belum bersedia,..nanti badan binasa poket tergadai,..hua3,..just keep ur friend is enough for this young time.

Friday, November 25, 2011

Hujan,..Hujan,..dan Hujan,..


Salam,..

Hari yang mulia nie, aku nk kongsi ckit aktiviti yang di jalankan oleh aku pd hari sebelum nie,.. yela aktiviti budak2 sekolah yang riang tanpa ada perasaan nk rehat tp kalau bab belajar ada plak rehatnya,.hehe.. wey kawan-kawan, semalam kan aku pi memukat ikan ler,..bez taw,..sbb aku dpt bnyak ikan,..walau pun kecik tp kire ok la ikan darat punya pasal kn. blh la goreng-goreng di kala musim tengkujuh nih,.. nk tgk x braper bnyak? korang kire la,...esok ada aktiviti lg,..hehe,.

Kalau korang tau, ape nama scientific ikan ni?
jawab3...

Alangkah bez nyer dpt mkn ubi kayu rebus time sejuk2 nih,..

Wednesday, November 23, 2011

segmen santai blogger


Alhamdulillah aku join sekali lg segmen dari blog mentega terbang. sajer jer join sebagai hobi masa sibuk ngan esemen nie,.. Ok,..berbalik pada persoalan segmen ni APA MAKANAN DAN MINUMAN KESUKAAN?
 Jadi aku jwb, mknan kegemaran  aku nasik goreng kampung jer,...sbb bila mkn jer mesti teringat kt kg, manakal minuman plak,.aku suker tea ais, bez kot,.nyummy,..

jd aku nak tag orang yg aku xernah kenali,.hahaha,..
1.sha

Friday, November 18, 2011

Jangan Pandang pada Pandangan Pertama!

Salam,

Aku memang xpuas hati r kalau ada orang pandang aku bermuka-muka tanpa perasaan plak tuh, Aku xkesah pun nk tgk tp lebih kurang bg la senyuman yang manis dan nyaman, aku nak mkn nasik pun selera tahap xmkn 10 hari! Agak apa korang rasa bila ada orang pandang bodo jer korang? mcm nak marah je kan. (sbb terpaksa control macho habes power).

Kalau mata lawa xpe kot..
Ada yang satu kes pulak, bila kita buat xlayan si pemandang ni mula ada kata-kata yang xmanis kat belakang kata kita sombong la, kata kita bajet macho la sbb xlayan sedangkan kita tak di sapa mengikut akta tertib yang betul mcm mana nak respon kn. Jd kalau nak dilayan tegur la sebaik-baiknya baru la blh pandang tanpa keizinan. Ni baru pandang pertama da kata sombong la itula, contohnya, perlawanan bola sepak awal pembukaan Malaysia vs Singapura, baru pertama kali tengok game pemanasan dgn seri kedua pasukan, media da mula kata  malaysia da tipis game seterusnya, tp cuba tgk pada pada pandangan game kedua,ketiga,keempat? semua nyer pandangan MANIS ok! hehe..

p/s: lepas ni tgk la pada pandangan sudut hati plak mana tau terus melekat ke,..hehehe,..

Gian hampir ke garisan!

Pewitt,..salam u olsss,..

    Uargghhhh,...sungguh nyaman udara di pagi hari ni yep, xsangka cuaca pg ni agak baek dan tiada setitik pun air hujan,ada baek untuk diriku melaksanakan tugas-tugas yang masih terbengkalai,.. Tp kan yang aku musykil pg2 buta ni aku da gian semacam jer. xtau knaper...haha,.yela da lama xdapat kot.(please baca dgn sopan dont baca by its cover).

     Pagi-pagi aku da terskodeng batang terpacak kat ctu, alamakkkkk,..lagi la gian aku, knapa ruang nafsuku di uji begini pada pagi yang nyaman ini. huhu,.. tp aku terpaksa tahan dahulu segala kehendak ku itu, bkn sbb dosa tetapi sbb musim xelok. Sekarang kan da musim tengkujuh, ikan pun jarang nak meragut umpan. Kalu setakat paya tepi umah blh la kan,.. kalu kat sungai blh la rasa tarikan ikan saiz bagak-bagak. tp segalanya terhalang. Jd, tersadaila batang joran aku kat tepi locker tuh, tunggu masa ja nih. sadey hatiku meratap hiba!
study3! huhuhu,...

ps: Harap-harap my lecterur buat trip memancing lepas musim tengkujuh 6ti,.hehhe,..

Thursday, November 17, 2011

Bakal Emak dan Abah INGATLAH!

Salam da all readers and bloggers,

Today i will talk about a paramater that giving affects to our generations. phoooom phoooomm,...hahaha,.. speaking kau hari-hari mendung ni kn. Mai aku translate balik, pokok pangkalnya aku nak citer ckit pasal pengantin atau pasangan yang bakal bergelar EMAK dan ABAH..(ikut suker korang la nak letak nama panggilan apa okay!). Lgpun aku masih single n bujang lg.

Sebelom tuh ucapan tahniah aku gunung kan pada EMAK dan ABAH sekalian yer sbb dapat kurnianan-NYA yg agak besar tanggungjawab kalian. tp yang merungsing keadaan, jgn la anda bersifat serta memberi contoh teladan yang tidak elok pada mereka nanti, kelak nanti keluarga anda binasa. Setiap gerak geri anda di perhatikan oleh visual LCD anak-anak anda ciap di record lg taw, INGAT! dan jgn la jd cm ni,...

Da terlebih otai dari bapak2 dan ibu2...

Moral: dont make mad ur future birth although a drop of water, coz they will make u mad back coming soon.

~peace~

Sediakan payung sebelum dan selepas hujan!

salam to u olsss,..

Hujan semakin menjadi la semenjak dua menjak ni, suker sgt2 u olss,...(ni bg orang yang duduk gembira kat umah la kan, yang bercuti senang lenang kat mana-mana tempat), tp aku x pun, hanya mampu tersenyum saja ketika ini. Sbb aku xberada di tempat orang bercuti!!huh!

Ada model yang sexy lg u!
       Apakan daya, hujan adalah satu rahmat dari-NYA,.. jadi kalau korang nak tau gunakanlah kesempatan untuk memohon di kala hujan mula turun sebab ini waktu yang blh dikatakan doa korang di terima la kalau kene ngan kesungguhan korang. Ni cikgu bahasa melayu aku dulu yang cakap tau.

        Jd, dalam kesibukan aku duk belajar nie, segala halangan untuk sampai ke Medan Kuliah agak menjadi-jadi dgn percikan air hujan keseluruh body ramping ku yang agak hot! Aku xnak da kena tangkap basah free-free dlm hujan. Mulai hari nie aku nak beli payung besar agak-agak blh muat satu course! haha,..

Main kasar nampak!
~End~

Wednesday, November 16, 2011

Nescafe vs tea o panas vs maggi!!

Selamat bertemu kembali kita pada hari ini,hehe..

wooowww,...sungguh sejuk keadaan di London sekarang kn?haha.. Selimut tebal busyuk2 cuba di tarik rapi ke paras kepala untuk memerangkap segala haba yang masih saki baki, Sambil terduduk di tepi balkoni yang kian kebasahan terkena salji menghujan yang menderu2 menikam setiap zarah tempat...

haaa...sebenarnya aku tipu jer, aku kat malaysia lagi la, masih dalam mimpi ke London, apa kan daya duit tabung masih tak mencukupi hanya sparuh minyak  aeroplane je mampu bayar..hehehe... berbalik pada cita sebenar, ketika dalam kesejukkan menunggu saja usia ini berubah panjang perut mula terasa lapar, apakan tidak, cikgu sains aku dulu kater xcilap cikgu rogayah gincu merah tebal kot, masih segar di ingatan mengatakan time sejuk ni la metabolism kita makin kuat bekerja untuk menghasilkan haba dan bnyak energy from our body to be used in this process,..woww,..sains dpt A...that why kiter selalu lapar je time hujan kn,.

Dgn kaki kelemahan cuba meluncur ke locker untuk mencari makanan terkumpul, OH MAGGI! hanya ada satu bungkus saja, kira ok la untuk melantak dlm kesyahduan hujan nih,..tp memang slrrrpppp giler r mak nyaaahhh mkn maggi panas di kala sejuk.hehe,..serius taw, cuba r kalu nk rs slrrrppp tersebut, tiber2 tekak ku meminta air untuk membasuh setiap genap perutku, Ku hanya ada nescafe 3 in 1. ku bancuh dgn lafaz bismillah mudah-mudahan berkat bg ku untuk study lepas ni,..hahaha,.

moral value di sini: hargai lah maggi dan nescafe 3 in 1. kerna ketika terdesak la dorg membantu kita.hehe,.. tp selepas 2 kan aku terambik plak tea uncang kat locker member aku time dia tido, kira halal la eh! bes nyer cicah ngan biskut HUP SENG! kui3~~

Tuesday, November 15, 2011

Dapat habuan maen GAME

AsSalamualaikum,dan salam sejahtera to all my friends,

Hari ni dan pada tahun ni pertama kali aku dapat habuan dalam permaianan game, mesti korang nak tau kn3?
sebelum tuh aku suka sgt-sgt mlm ni, sbb aku sorang jer yang dapat hadiah habuan tersebut, dalam ramai kawan-kawan aku yang join aku sorang je yang dapat, hampeh kn dorang semua! game senang cm tuh pown xblh nak perform.

Yela, lepas dapat habuan tuh aku raser aku terus nak bersara, bg pada budak2 laen plak merasakan,.. tp di sini aku amat-amat xminat ngan habuan tersebut, bukan berlagak bukan merendah diri tp sbb habuan tuh berupakan MUNTAH ke lantai! huh! hahahah!pertama kali aku maen game COUNTER STRIKE teraser pening nak muntah! celaka tol la game tersebut, sumpah seminggu xnak maen da! uwwweeekkk!!!! sekian!



p/s: mujur maen blog xpening,..hehe,..orang mengandung nak kuar baby loya cm aku rasa ker? haha,..

Friday, November 11, 2011

Faedah Berganda Bangun Awal Pagi


ZZZZZzz,...............selagi alarm tak bunyi selagi tu la tido,...zzzzzzzzz......
tido lagi,....zzzzzzzz,....... Tiba-tiba=>KU KUNCI RINDU BUATMU KU RELA HIDUP BERSAMAAAA(Lagu tema alarm subuh),..belum sempat habes chorus da bangun segar, kadang2 layan dulu sampai chorus kedua baru bangun kalu bernasib baek la,..huhu,..

Terus kebilik air dengan hati yang girang sebab ari ni dapat bangun paling awal dalam tahun 2011.haha..
selepAs solat subuh mula la blog menjadi teman di kala kesejukkan hawa pagi.Oh syok nyer berblog.
tp sebenarnya bukan blog aku nak citer tapi pasai faedahnyer dan kejadahnya bangun awal pagi amat berbaloi. anatara nya yang menjadi sandaran ku..

1) dapat mandi banyak baldi air walaupun sejuk nak tunjuk pada jiran yang kita da bangun dengan bunyi air.
2) dapat nyanyi  lagu kanak-kanak riang tadika 'air pasang pagi surut pukul 5'..
3) dapat melukis seni pada badan2 sahabat yang masih bermimpi dgn FARAH LIYANA.haha..
4) dapat berlari di ruang tamu sambil buat bising..
5) dapat makan banyak2 makanan dalam peti, sbb xder orang yang tau, hanya cctv je tau.
6) dapat jalan2 depan umah JKKK/Tok penghulu sambil take a nice posing pic depan pintu pagar.
7) dapat pi taman permainan kanak2 main buaian kalu da siang kemaluan da besar,.haha..
8) dapat ganggu janda orang yang bawa kuih muih pagi2,
9) dapat sambung dengar lagu alarm td sambil melelapkan mata balik....

abes,..hahahaha,...bnyak faedahnya yang menjadi kejadah.
peace,..

segmen santai blogger

Assalamualaikum, terlebih dahulu aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada penganjuran, kerana telah membuka hati ku ini untuk menghadirkan diri ke pesta segmen ini,..hahha,..segmen ni adalah segmen santai blogger, untuk butiran lanjut sila la klik.


Ha tu dia banner santai blogger yang duk makan kacang butir kot,..haha,.
aku just mencuba je,..

 refer to that segmen,..

kerana aku suka pada nama jiwakamikaze tuh,..selain itu,..setiap orang atau blogger nie memang di cipta mempunyai jiwa masing2 kan, dan setiap jiwa tuh la mengawal setiap perasaan para2 blogger sekalian,
dan kamikaze melambangkan keberanian untuk menempuh segala cabaran, jd aku gabungkan jd la jiwakamikaze=seorrang blogger yang berjiwa sentimental dan berani dalam apa cara jua,..
hahahahaahahha,...

bnyak lg perenggan nk buat,..tp cukup setakat ini..

aku nk tag:

Thursday, November 3, 2011

Kerana Awek Korea Tenagaku Tergadai

Uishh..tajuk pun da ganas da tuh,..tp memang betol pun. Kejadian ni baru je berlaku beberapa hari, baru semalam kot.huhuhu...ni semua gara-gara awek korea sorang nie. Memandang aku masih pelajar, aku tidak patut bg muka kat dia nie. 

sekali pandang wajah dia pun aku da terkulai layu,..sekali dia jeling pun da rebah ke lantai aku, skali dia senyum terus korek tabung syiling ajak kawen,..hahahahaha,..ni semua sbb sorang awek korea nie,.. nak jd kan citer selepas aku study jer malam2 dier selalu la jgk lepak ngan aku kat asrama lelaki nie,..aku  biasa je kn layan dier nie,..bg aku dia nie kuit r n comel sangat2,..hahaha,apa orang nak kata aku aku simpan je lam hati demi awek korea nie,..huhu,..

tp sbb kau la tenagaku telah tidak bermaya lagi hari nie,..terpaksa layan kau tiap2 malam,..tp aku suka kat kau,..aku sanggup hadapi nya,..huhu..yela mana tak nya tiap2 mlm aku terpaksa layan citer lakonan kau dalam korean drama Secret Garden sbb nk tgk muka kau. da la sampai pkul 3 4 pg br habes layan,.. bgn pg ni aku da bnyak ponteng kuliah sbb ngantok! hahahaha,..tp sbb kau kim sa rang aku sanggup redahi ape liku-liku,.kuang3,...abes da,...

ha ni r awek yg aku ckp tuh,..cantik kn3,...hahaha..

p/s: jgn ponteng kuliah kerana seorang awek!

Wednesday, November 2, 2011

KUASA EMAS di tangan kita!

Emas adalah logam yang menjadi simbol kepada kekuasaan,kemewahan dan kebebasan si pemilik logam tersebut. Kerana Emas ini terlalu susah di dapati walhal ia menjadi terlalu berharga di muka dunia, dan susut harga emas juga semakin hari semakin melambung tinggi.

kita di sarankan untuk menyimpan emas fizikal bermula dari sekarang yang dilabelkan sebagai pelaburan jangka masa panjang di samping menguntungkan walaupun dalam keadaan ekonomi dunia goyah. Jadi kekangan kakitangan serta pemilik baru yang ingin memiliki emas menjadi terlalu susah ekoran harga emas sentiasa naik dari hari ke hari, di lihat 5 tahun lalu pada tahun 2005 harga emas ketika itu hanya sekadar RM62/gram tapi sekarang harga tersebut (september 2011) telah mencapai RM215/gram hampir 3 kali ganda lebih.

Emas di jangka akan meningkat dan sentiasa meningkat dari hari ke hari. Jadi marilah kita cuba mengubah hobi kita yang mengumpul stem kepada mengumpul emas fizikal yang lebih berbaloi-baloi,..

:)

perlu ke study malam?



STUDY? what the wall!!!!
perlu ke study? sebut je study ramai dalam kalangan pelajar sekalian merungut habis-habisan. Mana tak nya segala jiwa dan raga perlu di gadai pada buku-buku yang agak nipis dan agak tebal. nak-nak lagi yang belajar tinggi-tinggi, nahas jantung tengok buku tebal. trauma tahap mak cik karipap aku!haha,..

tapi kita tetap wajib dan di tuntut belajar sampai ke hembusan nafas terakhir,..dalam pembelajaran ni kenapa kita selalu study malam? kenapa xsiang? petang ke? bg aku la kan, study mlm tak der la best sangat..hehehe.. sebab malam best layan citer korea,..serius r. segala keringat mengantok ilang serta merta. cuba sekali pasti nak lagi. Tu sebenarnya taktik aku jer dalam sesi penghafalan nota teras sains biologi aku,..penat belajar ni lebih mendalam daripada aku joging 10KM petang-petang tau x,..segala emosi fizikal dan mental kita gunakan,..

tapi apa pun study malam dan awal pagi adalah sesuai di kebanyakkan kita sebagai student, kita di ingatkan perancangan awal lebih penting dalam setiap perlakuan,..good luck to u all,..

:)


Saturday, October 29, 2011

Final Piala Malaysia: Terengganu vs N.Sembilan (29 oktober 2011)

        Assalamualaikum,..akhirnya penantian terengganu ke final selama 10 tahun menanti telah membuahkan hasil di bawah pimpinan ketua jurulatih IRFAN BAKTI.. tak lupa juga pada negeri sembilan yg melayakkan diri ke final telah 3 tahun berturut-turut. Tetapi pertemuan kali ini nampak lebih sengit kerana terengganu juga mempunyai misi tersendiri setelah menggondol piala FA beberapa bulan yang lalu.

        Final kali ini juga di sajikan dengan pelbagai kontroversi terutama pada harga tiket yang agak melampaui batasan bagi para-para penyokong kedua belah pasukan. harga tiket telah di kekalkan kepada RM50,.. walaupun sebelum ni harga tiket hanya RM30. Tetapi apa-apa pun final tetap final. Tengok tetap tengok, yang penting segala permainan dapat di saksikan dengan cukup puas hati pada malam ini.


pasukan terengganu

pasukan Negeri Sembilan

Antara kedua pasukan final kali ini,pasukan manakah yang layak untuk merangkul kejuaraan piala malaysia 2011? Pasukan manakah pilihan anda? peteh tganu peteh atau hobin jang hobin,..huhuhu,..sama-sama saksikan malam ni,..


Saturday, October 15, 2011

temuduga oh interview!

semakin hari semakin dekatlah pulak hari temuduga,.
Ape perasaan korang bila diri korang tercalon untuk di temuduga dalam suatu jawatan, 
tak kira la dalam KERAJAAN atau pun SWASTA...mesti suka sambil buat shuffle kn?
sama la ngan aku,...bukan setakat shuffle, ciap main tumbuk2 lg tanda gembira,..

tp kan bila da tiba on date interview,..mula la nafas ni sesak2,..cuak la plak kn,..bukan mengharap apa-apa tp pengalaman masih xcukup dalam interview,..seriusly i m gelabah ok,..
yela first time kot dpt interview cm nie,..time xdpt beriya-iya la plak nak interview tp bila da dpt cm ni la jd nyer,.hehehe,.perasaan nak terkucil pun ader jer nie,..harap berjalan dengan lancar dengan berkat usaha sendiri,..amin,..

jgn kencing mlm da yep,..^_^



Saturday, October 1, 2011

kenapa awek lebih suka karoeke dari mkn nasik?

shhhh,...aku ada satu citer taw,..korang pernah tak terjumpa awek cam yang aku cakap kat atas tajuk tuh? aku ada banyak member perempuan not scandal ok! setiap pagi petang malam selalu jer lepak sambil kunyah gula-gula mentos kat pondok kampus kn...

tp nak jd citer dalam citer nie,..knaper bila aku ajak dowang pi mkn mesti dorang ckp lepas tuh kita karoeke kat kedai k-box hujung sana,..what de fish! aku pown layan jgk karoeke kn tp xder r tahap brutal bunuh diri pi duk bergayut kt k-box,..tp knape3? da xsudi hidup ker kalu x karoeke? pekena plak lagu yg high note brutal punya cam kak ziana, i like her,..but one thing that i dont like is when karoeker main tibai jer note xcapai klimaks lagsung!haha.

xpayah la nk buat isi perenggan macam bahasa melayu dulu2,..karaoke kerana ingin meluangkan masa yang terhad, isi kedua, ingin melepaskan tension, isi ketiga, untuk habiskan saki baki ptptn,..hahaha,..

p/s: xpayah r nyanyi suara kau xsedap,..haha,.

Friday, September 30, 2011

nyah kau dari sini esemen!

Kenapa perlu ada esemen? aku da puas da dengan esemen yg berlipat kali ganda dari kerelaan hati ini, cewah,.. kalau di ikutkan mau je aku suruh lecterur buat sendiri esemen aku yg memang aku malas nk buat kn,..tp apa kan daya hari demi hari esemen tetap bnyak jgk,.. tak buat kan potong markah r plak kn,..ingatkan da besar cm ni xkener potong lg,..tp makin bnyak nak potong,.alamak!haha,..

tp agak-agak korang la,..bila ada esemen apa first time korang buat dulu? rileks2 dulu tunggu sejam submit date baru buat dengan gila babi ker atau terus ciap hari tersebut jgk? kalau aku la kan mintak maaf la aku peram je dulu,..bg da berhabuk dulu meja study,.baru aku buat esemen,. baru r mencabar ckit kalau buat last minit,..baru JANTAN! agak bez jgk,..xpayah la nak jd best student,..jd diri sendiri,..lg senang kot,..hahah,..

lg satu,..korang suker ker kalu lecterur bg bnyak esemen,..da complete satu dtg lg dua,tiga,empat,lima esemen!! grrrr,..miow3!!! mau xmandi la korang pegi kuliah,..hahaha,..
aku serius x ske! berhenti!push!

p/s:jd la warga kampus yg tidak hipokrit!hehe,..



Thursday, September 22, 2011

Coklat besar punya!

Assalamualaikum,..


Kehadapan bakal isteriku amik la coklat besau punya ini sebagai cinta abg untuk syg!ceewaahh,.
(lakonan sj!).....



sebenarnye, ni adalah rekod terbaru dunia dlm penciptaan model coklat terbesar di Chicago Illinois pada 13 September 2011 oleh syarikat besau punya iaitu Syarikat The Worlds Finest Chocolate, berat coklat ni di anggar dlm 5575kg! amik ko!







agak-agak abes x aku makan?hahaha!


waaahhh!!!bez sgt2 woi! walaupown aku jantan sejati,.logik je kalau aku kata coklat is my feberet! suka ati aku la kan! aku jelez ngan budak2 kecik kat atas tuh! ohmaigod!

hrp2 suatu hari 6ti dapat pi melawat gudang coklat cadboury!dalam mimpi pun xpe da,..hiii3~~


macam mana ikan berkepala dua?

Da banyak kan perkara pelik berlaku, sekarang haiwan pun da pandai maen kembar2,kembar asing-asing xpe jer,..ni plak kembar bercantum! penemuan ni ikan keli dari china,.blh di katakan mutan xmen jgk la,..ikan keli berkepala dua,..












Mcm2 mutan da kuar kn? sampai ikan pown da jadi mutant! agak2 dowang berenang mcm mana? ada dua kepala,..satu bwh satu atas,..

my heart say: Kesemua gambar di atas membuatkan aku da mula loya nak mkn ikan keli lepas nie,..entah la,..da laen macam je ikan nih! what the fish tol r!huh!


Tuesday, September 20, 2011

woii,..aku mls da nk blogging!

Assalamualaikum,..

huh! bukan maen je kan tajuk entri! mesti korang da perasan punya dengan tajuk cm tuh! tetiba je kn muncul! tu tandanya da xder idea nak buat entri mula la bukak plan B yg berani mati!

sebenarnye aku xder la mls sgt! rajim je,..buktinyer,..bgn pg aku bukak bukak blog,tgh hari bukak lg, ptg bukak lg blog, mlm bukak blog jgk! tp nak kater post entri jarang sekali satu hari sampai 10 entri! gila babeng kau! ko ingat jari aku ni runcing ker nk main taip je! ops!

tp aku kadang2 dtg mls jgk,..knapa aku malas? korang pun pernah berlaku PENYAKIT MALAS cm aku kn3? jgn nak tipu la! tp knaper mls ek? aku mls sbb dasar:-

1. memang aku da mls! suke ati aku la!
2. da xder idea! so what?
3. da beci ngan laptop aku hari2 duk pandang2 jeling2!menyampah!
4.nak jaga tetikus aku xnk bg rosak.nanti kalah maen counter strike!
5. idea da ada tp lembab yg amat kura2 so terus bad mud!haha.
6.mak aku suh jaga budak kecik!
7.da kejer aku nk buat mls! 
8.M.A.L.A.S




Jd, segalanya memang da malas,..tetapi time da rajim aku curah je la kt korang! lg pun aku ni newbie yg tua tp masih muda n available!,.harap paham yer maksud aku!,..

sama2 la pikiaq langkah nak bg rajim seikhlas ati! huhuhuhuhu,..

peace!


Siapa RARA ZICKRY?

Aku pun tak tau siapa Rara Zickry ni,.. tu untuk 2 hari yg lepas la,.tp sekarang da tau la ckit2 pasal dia, aku pun tak der la nak berkembang sgt ngan kenalan blogger nie,..hanya sentap2 mcm tu je kn,.tp mungkin korang ada yg da kenal kn siapa RARA ZICKRY? atau nama sebenar dia Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri.

Aku dpt tau pun dari salah seorang blogger dan terus aku selongkar2 kat uncle google! dapat la jgk maklumat sal beliau,..tp blog dia aku xpernah juper pun,..tp mcm mana dia blh femes sampai org blh buat entri sal dier? aku dengan laju tekan tetikus bertubi2 cari sal dia,..she is very gorgeous lady u know! chantek! sbb tu la femes, dia bukan artis maupun model (agak jela kn) tp seorang student kat malaysia ni je,..blh katekan semua gmbr dier hot,..cantek ciptaan tuhan,..

tp sebenarnyer ader kejadian di sebalik gadis hot tu,..agak sadis la,. dia mengalami penyakit asma sehingga menimpa musibah, siapa sangka gadis yg elok2 blh jalan da xblh jalan dan terlantar je kat katil,..sedihkan? 

Tp di sini aku bukan nak ckp sal kecantikan seseorang insan bkn penyakit seseorang,..tp aku nak ckp sal hidup kita,kurniaan yg di beri oleh-NYA kat atas dunia nie hanya pinjaman dan hanya sementara saja,..guna la sebaik mungkin,,dan selalu la mensyukuri nikmat tersebut. dan jgn la taksub sgt populariti duniawi yg mungkin bnyak melalaikan semua insan. 


watch this video,.

da pernah masuk ntv7, tp aku jer yg xupdate. pada 16 august 2011

Walau pun aku xkenal dia tp aku harap cik rara zickry dapat sembuh seelok-eloknya seperti sedia kala supaya dia dapat meniti kehidupan dengan lebih bermakna,..

p/s: kalau korang nk tgk citer selanjutnya sila la ke inisyurgadunia.



tutorial: spacing perkataan dekat post

Assalamualaikum.,

pada hari yg aku rasa rajim sesangat nie, aku nak jgk wat tutorial kat blog nie,..
ni first tutorial aku dowh! ciap kaji sendiri,..padahal ringkas je an,.
tp xpe, aku nk jgk tunjuk kt korg semua!

tutorial yg aku nak ajar ni pasal spacing kat perkataan dalam post korang, 
mksud aku jarak perenggang antara setiap baris,..paham kn,..?

anggaplah korang da faham oh yeah!hahaha!

okay kiter start!


1. bukak Design > edit html

2. tekan ctrl + F untuk pencarian cepat.

3. copy kan perkataan di bawah..

    line-height

4. then, tukarkan nilai di belakang line height ikut kesukaan!

5 preview terlebih dahulu.

6. save! selamat beramal!


p/s: aku maen buat je nie!huhuhu,..


Wednesday, September 14, 2011

Ape PM nk cakap besok?

salam,


sekarang da bnyak isu kat negara kita melanda kn yg terdekat plak pasal topup kene cukai bagai! ptptn pun aku belom settle lg kau nak naek plak cukai top up mau korek duit syiling tabung aku la nk beli top up! yg 2 pun da huru-hara rakyat malaysia sampai timbul plak kes haram cukai tersebut! walaweyh tol la dunia sekarang! penuh pancaroba!


then, sekarang korang tau x apa yg aku nak bgtau korang nie, nie pasal perdana menteri kita dato' seri Najib,. betol ke xtau apa korang nih!? dalam petikan my news hub, PM ada nk buat surprise kt korang tau! tarikh pun da bgtau pd mlm besok kul 9 malam esok di ANGKASAPURI secara live menerusi semua saluran televisyen utama negara.


agak-agak korang semua, apa yg ingin di umumkan oleh PM kita? xkan cukai naek lg? xkn gaji kerajaan di turunkan kot? ke tiada bonus penjawat awam untuk selama-selamanya? hahaha,.. nak dekat2 PRU13 semakin banyak la surprise,..harap2 kejutan pengumuman tuh blh buat aku gembira! sam2 la tunggu besok!


harapan: harap-harap PTPTN pun di hapus cukai! terbaek!



Monday, September 12, 2011

tikus yang cute!


Banyak-banyak tikus, tikus aper yg paling comel? 

pak munawe mencelah: tikus kak limah! tikus mondok hussin! tikus makan sup! tikus asafa powel! tikus mari menari!

agak gila jwpan pak munawe! semua nyer slah! jd pak munawe kener denda bako beramai2,..kuang3!

jum kita tengok tikus yg cute ini!haha..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

dan lagi!

-

-

-

-

-

da hampir!

-

-

-

-

-

-

jeng3!

sebenarnya ini lah tikus tersebut!





























Tp tikus yang paling bez kot bagi aku!

ting tong!





peace!