Sunday, June 23, 2013

Tips temuduga pembantu penguasa kastam w17

KASTAM DIRAJA MALAYSIA

Salam,
Alhamdulillah, aku telah menghadiri satu temuduga bagi jawatan pembantu penguasa kastam gred W17 walaupun tidak mengetahui lagi keputusannya. Aku ingin berkongsi sedikit pengalaman dan beberapa tips soalan daripada penemuduga yang aku hadiri tempoh hari di Kuala Terengganu pada 22/06/2013.

Tepat jam 9.05pagi aku telah sampai di lokasi temuduga di area kuala terengganu, perasaan pada hari itu sangat gugup dan berdebar-debar tetapi aku tidak memasang harapan 100% pada temuduga kali ini. Jam 10.00pagi merupakan masa sebenar temuduga aku bakal di jalankan. Semasa mendaftar diri kita sewajibnya melengkapkan semua dokumen-dokumen seperti sijil-sijil mengikut susunan yang di kehendaki dan pastikan resume kita betul beserta gambar. Selesai saja mendaftar, aku di beri angka giliran no 7 oleh akak kastam dua orang yang agak comel, ni nombor keramat.. getus hatiku. 

Aku terus duduk di kerusi yang di sediakan menunggu giliran. Semasa itu hanya aku saja lelaki yang lain perempuan memang segan jugak la aku langsung tak bercakap. Akak kastam asyik memerhati saja perilaku serta gaya aku kadang-kadang aku terpaksa control macho..haha.. dan dia memesan kalau boleh SPEAKING lagi elok.. sebab kastam ni akan selalu berjumpa dengan pelancong-pelancong luar negara. perghhh..

Tiba giliran aku rasa cuak tuh ada saja tapi aku pesan kat korang sebenarnya korang tak perlu cuak kalau korang da cukup persediaan dari segi mental dan juga maklumat-maklumat kastam. its gonna be okkay!huu
okay sekarang ikut prosedur yang seharusnya korang taw pasal temuduga gaya pergerakkan,tingkah laku ape semua tuh la,..bla..bla..bla...berbalik pada soalan yang di tanya yang aku ingat semoga korang take note kadang-kadang soalan ni berbeza setiap individu:

1. Cerita pasal latar belakang kita
2. Kenapa pilih jawatan ini?
3. Daripada mana dapat maklumat pasal kastam(sumber)?
4. Di manakah ibu pejabat kastam di raja malaysia?
5. Apa kelebihan yang anda ada?
6. Apa sumbangan anda untuk kastam di raja malaysia? yg ni memang confius ckit bg aku..lalala
7. Apakah visi,misi? yang nih lebih kepada visi.
8. Apakah yang anda boleh sumbang kepada kastam? soalan begini macam2 dia boleh relate contoh  
    mcm nak tingkatan prestasi kastam or etc.
9. Apakah yang dilakukan serta amalan yang di terapkan dalam kastam dalam meningkatkan prestasi kastam?
10. Then, satu situasi yang penemuduga bagi untuk kita speaking, korang kene speaking la,..kadang2 aku 
      terkantoi yg nih..haha..spontan beb.hahaha..bla..bla..bla..

Then, pengalaman lain yang aku alami dalam bilik temuduga adalah aku kene berkawad beb,.korang bersiap sedia la...hahaha...then ada lagi soalan dia tanya berkaitan dengan sijil-sijil penglibatan korang la contoh sukan yang korang telibat dia akan tanya la..so prepared for it. Lastly, aku nak ingatkan kat korang semua wahai sahabat-sahabat yang ingin mencari haluan hidup..u must be a confident person when u talk but must at right limit not over limit..okkay. kalau boleh yakinkan penemuduga kenapa korang perlu di pilih,.tonjol kan diri cikit dan tunjukkan minat korang pada kastam... sebenarnya aku dapat baca itulah yang dorang nak... then, ayat korang pon kadang-kadang kena POYOOOOOOOO...siyesly, tapi mestilah logik ckit beb...akhir kata, selamat bertemuduga kawan-kawan,.be positif and prepared properly for ur target.. tq..

p/s: bnyak lagi kot soalan dia tanya tapi aku lupa..sbb aku la orang yang paling lama di temuduga setakat angka giliran 7..kakakakaka... sama-sama doa semoga kita dapat mengecapi kebahagiaan dalam menentu masa depan ye sahabat..amin.. :)


219 comments:

1 – 200 of 219   Newer›   Newest»
.::: Princess MOMOY :::. said...

gud luck. nnt update la result ok

Jiwa Kamikaze said...

yer,.. tq,.ins shaa Allah akan cuba update result..:)

Anonymous said...

wowww...semoga mdpt jawatan tersebut..amin..

Shammira said...

dapat x?

Jiwa Kamikaze said...

shammira: calon simpanan je,.mira temuduga jwatan ni jgk ke? dpt x?

hEkmah iNsan biAsa.. said...

Jiwa maikaze calon simpanan check status mase 0n9 kan...dekat surat msti dapat jawatan tetap...tahniahhh...

Jiwa Kamikaze said...

hekmah insan biasa: xtaw la awak.. yup dekat on9 mmg calon simpanan,.. cm ner awak taw ni dekat surat msti dpt? ade pengalaman k? sy pon xbharap awak ade rezeki adala.. :)

Shammira said...

BRO,mira pun dpt calon smpanan utk jawaatan ni msa check on9..huhuk,harap2..ada rzeki dlm bdang ni..

hekmah insan biasa : betul ka apa yg awk cakapkan tu?biasanya kalo jawatan tetap msa check 0n9 dia tulis..''tahniah ,awak berjaya dlamurusan ini''..


Jiwa Kamikaze said...

mira: harap2la kn amin,.. tp kdg2 yg calon simpanan amik ms setahun jgk la kalau ade rezeki,.teruskn berdoa yer..:)

Shammira said...

macam mana status dh berubah ka?member mira pun dh berubah ke lantikan tetap..mira ja x..huhu..hurmm

Jiwa Kamikaze said...

mira: da..huhu,.alhamdulillah ALLAH S.W.T bg rezeki kt sy... amin,..mira cam ner?

fikri muhammat said...

Salam bro..bila start daftar latihan tu

fikri muhammat said...

Salam bro..bila start daftar latihan tu

keyhkeinzhou said...
This comment has been removed by the author.
keyhkeinzhou said...

basic gaji berape eh?

Cik Jessy said...

Hello.boleh x bg cntoh situasi masa interview tu? Tq.

umi adam faris said...

suami sy interbiu 17hb ni

Jiwa Kamikaze said...

Oh yer..gudluck ea..yg pntg jgn gelabah..jawab j ape yg ptut..dorg pun mnusia biasa..huhu

Jiwa Kamikaze said...

Mcm yg sy kne tuh situasi mcm antara pelancong dgn pgawai kastam berdialog bertanyakn psl tmpt2 menarik d sini..so berlakonlah dgn penemuduga tuh..sy jd pgawai dia jd plncong..speaking beb..tp tuh cara pgawai tuh nk uji kitta la.. ada cara lain lg..

Jiwa Kamikaze said...

Basic 929... xtmsuk elaun.. tgk yg senior lumayan jgk la bgntung tempoh bkhidmat..jhuhu

Jiwa Kamikaze said...

Da kje skunk... daftar 17februari 2014.. huhu

Jiwa Kamikaze said...

Yer gudluck untuk suami puan ea.. ade rezeki adala..yg pntg ikhlas nk keje...

Jiwa Kamikaze said...

Status skunk mcm mna mira?

Anonymous said...

Salam..masa jiwa kamikaze lapor diri 17 feb tu di mana??ada latihan di AKMAL ke,atau terus bekerja?

Jiwa Kamikaze said...

yer..latihan di AKMAL dulu 3 bulan.. lps tuh baru posting..

Siti Norsha said...

Mse nk posting tu...tggu brpe lame eh?? N dlm mse kursus tu... ap je yg kite ptt ad?? Die bg elaun ke @ ditanggung oleh kite sndri spnjg kursus???

Jiwa Kamikaze said...

Posting tuh dlm 2 3 hari je cuti kt umah..da maklum time minggu last kursus lagi tempat posting.. 6ti akan d beri senarai apa yg patut ada bila hadir kursus ..skunknda d pendekkan sebulan kot. Yer..elaun gaji.. makan pon diorang tanggung..gaji elaun xterusik pon.

Susanah Yusri said...

Saya 27.10 ni dpt iv..nak tye..kau perempuan iv pkai bju kurung boleh jek kan..ke kne pakai kmeje. Utk w17 ..dy tye tak pasal gst? Cukai?

nabiila bismira said...

Saya pon dpt iv 28.10 ni. Confius nk pegi ke x. Kalaw berat overweight n rabun jauh boleh dpt ke ek ??

skye piece said...

bro . leh kasi no phone x ? nak tnya bnyak ni . haha .

Hairul Azman said...

Tgk dlm latihan kastam ada je pakai spec..

mohd muzzamer said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

saya pn kena intrview 3.11 nie.tktnyer...susanah bismira mcm ne intrview kastam?soalan ape ditanya?

Anonymous said...

Bila tarikh kptusan bg calon yg intvew 26oct - 5nov ,2015?

Anonymous said...

Sy pn intvew 3/11/ itu hri...bila result kua ae?

Dila Hussin said...

Sy baru je interview semalam.. bila result keluar ek?

Anonymous said...

I.view kt mna dila hussin?

Anonymous said...

Interview di Wisma Kastam Senawang.. di panggil interview jugak ke?

Anonymous said...

Ramai x yg hadir interview di wisma kastam senawang ?
Sy interview di cenderasi spa kl ,xramai pun..

Anonymous said...

Sy intvew kt mlaka 3 hb itu hri..xramai jgk calon kt mlaka...bila kptusan kluar ye?

Anonymous said...

Salu nya tarikh result iv akn diberithu di laman spa
So kne rajin2 la salu bukak laman spa sbb nt dorg ak update tarikh result
Tp lau tgk result sblum ni kuar sebulan selepas iv..

Anonymous said...

Lau spe2 yg dah g iv kastam 25/10 smpi 6/10 lepas tuk jwatan pembantu penguasa kastam w17 bole bg thu tempt iv x? Dgn ramai x yg hdr iv?
Musykil sbb tnya rakan2 yg dpt iv ni xkira kat mane msti ckp xramai
Pelik sbb xkn xramai dipnggil sbb pengmbilan.kali ni ramai kn..

Anonymous said...

Mmg xramai dtg..ada awek kastam tu ckp skrg spa xanta surat,dia bg email je suh dtg iv..jd pada mreka yg xbukak email xtau la..tp ok la,bila xramai g iv mknanya pluang utk yg mna pegi tu lbh cerah la..mntak2 ada la rezeki..

Anonymous said...

Bro iv kt mane?

Anonymous said...

Wisma kastam air keroh melaka.

Jiwa Kamikaze said...
This comment has been removed by the author.
Jiwa Kamikaze said...

Biasa dlm surat interview ade bgtau bl tarikh result keluar..

Jiwa Kamikaze said...

Biasa dlm 3 bulan dri tarikh iv..cube check surat iv biasa ade bgtau tarikh result iv..

Jiwa Kamikaze said...

Oh yeker? Biasa surat iv akan smpai kt umah dulu .. kalau kat email pon spa akan info melalui peti mesej fon korang..gudluck untuk kamu semua .. 😊

Jiwa Kamikaze said...

Mcm mane dgn iv kamu semua okey x? Maaf sgt2 lmbt membalas ptanyaan korg... smoga ade rezeki untuk kamu...kastam xde syarat sgt la bkenaan ujian fizikal bbnding uniform lain..

Anonymous said...

Haah la.. masa interview kat kastam senawang haritu pun memang tak ramai yg hadir... In Syaa Allah ade rezeki untuk kita semua...

Anonymous said...

Interview kali ni x ramai mgkn dsbbkn oleh calon simpanan yg akn diserapkan tuk sesi kemasukan kali ni

Anonymous said...

Ermmmmmm mugkin...ape2 hal tggu la result kua.lau ada rezeki dpt la...

Anonymous said...

ble result kluar?

Anonymous said...

Xtau la..bln 12 kot

Anonymous said...

Iview kt mane bro?

Anonymous said...

Sy pun rase bulan 12,
Interview kt mane ya??

Anonymous said...

iv putrajaya bro.

Anonymous said...

Ramai x calon yg iv kt putrajaya?

Anonymous said...

7/12/ result kuar..info dr sumber yg boleh dprcayai..hehehe

farizad selamat said...

Ada calon simpanan pembantu penguasa kastam tak ?saya dh dapat surat dri spa tp dri kastam x dpt lg.

Anonymous said...

Wah...tahniah bro...bila lapor diri.? Sy tggu result bln dpn cmna.

Anonymous said...

Calon simpanan interview tahun bile? Lapor diri bile? Tahniah ye..

farizad selamat said...

Saya iv tahun lepas. Dapat surat tawaran dari spa bulan 8 hari tu. Saya call spa tanya bila lapor diri dia kata saing dengan batch yg baru iv ni. Tp tu lah. Lama sgt menunggu ni

Anonymous said...

- Mesyuarat Suruhanjaya Bil. 39/2015 telah membincangkan dan meluluskan pelantikan seramai 1,236 orang dan seramai 2,622 orang pegawai telah diberi pengesahan dalam perkhidmatan dan pemberian taraf berpencen.

Anonymous said...

Jumlah tu khusus kpada jabatan kastam shj ataupun termasuk lain² jabatan kerajaan?

selamanya lenabanon said...

Sy pn Baru iv 4-11-15 dekat Kuala Perlis. Tkejut masa sy g iv tu sy sorg ja. G situ masuk trus iv. Sy da tgk kehadiran utk pkul 12 sy sorg ja yg g. Time tu xda sapa. Moga ada la rezki sy.

Anonymous said...

insyaallah bro..moge ade rezeki

Wan Amalina said...

Sye dpt kat spa cenderawasih kl.. Time tu pukul 10 Ade 3 Org je yg hadir temuduga

Wan Amalina said...

Bedebar la plakkk..

Fatin Syahirah said...

nnti kalau result dh kluar updte lah kptsan korg ye ? takot pown ade nie. mntak2 lah dpt huhuhu

Anonymous said...

Sy kol spa..dia ckp rsult kua 7 hb 12..i.allah ada rzeki dpt la tu..

Anonymous said...

insyaallah...

Susanah Yusri said...

Wah..betol ke..tak sabar pulak ...berharap ada rezeki setelah 45 mnt kene iv.

Susanah Yusri said...

Farizad.. awak iv bulan berapa...saya iv hjung bulan 10.. tapi x dpt lagi result.

farizad selamat said...

Saya calon simpanan. Iv tahun lepas. Bulan 8 hari tu dpt tawaran tp belum tahu lagi tarikh lapor diri

Wan Amalina said...

Adeehhh... Debaran kian terasa niyh

Wan Amalina said...

Adeehhh... Debaran kian terasa niyh

Anonymous said...

Adeehhh... Debaran kian terasa niyh

Anonymous said...

Btol ke result kuar isnin 7/12 isnin nii??

Anonymous said...

idok ler teman tau..

Anonymous said...

Dgr cite pn cmtu la..

Anonymous said...

Harini kan result kuar?? Mintak2 la dapat berdebar gila ni

Anonymous said...

Kul bape ek result?

Anonymous said...

tu la ble nk kua relust ni?

Anonymous said...

Keputusan temu duga boleh diketahui dengan melayari Laman Web SPA atau menghubungi TeleSPA No. 600-83-7979 atau SMS ke 39111 dengan menaip: SPAKEPno.kad pengenalankod skim.

P/s: Ade sape-sape yg dah try cara ni tak? Kod skim 4611

Anonymous said...

Contoh: SPAKEP 901234567890 4611 hantar ke 39111

Wan Amalina said...
This comment has been removed by the author.
Wan Amalina said...

Ptg kot

Susanah Yusri said...

Spa tak akan email or msg kita ye bg tahu kita dapat or tidak? Takot lah nak cek.

Anonymous said...

pukul brpe nie nak ade result ? semakin berdebar dah nie . mintak2 dapat lah

Wan Amalina said...

Tu LA... Tgh menunggu

Anonymous said...

bleh ppkai ke ni?

Susanah Yusri said...

Awak dah cek ke ?

Wan Amalina said...
This comment has been removed by the author.
Wan Amalina said...
This comment has been removed by the author.
Susanah Yusri said...

Tgk dkt web SPA tak ada pon keputusan kastam w17

Wan Amalina said...

Da cek kat lman web n da antar mesej.. X Kuar agy result

Susanah Yusri said...

Lah yeke..tah bila agaknya keluar kan...ptt tengok kat web tak ada

Anonymous said...

Bila result kluar ni?

Anonymous said...

ok result dh kluar...sila check

Wan Amalina said...

Ptg la kot kuarnye...

Wan Amalina said...

Ptg la kot kuarnye...

Susanah Yusri said...

So, u dpt tak? Cek kat web or message?

Anonymous said...

Hang jgn main2, betoi ka ni?

Susanah Yusri said...

Dah cek ka? Dapat tak? Kat web dah bole cek...

Fatin Syahirah said...

saye dapat calon simpanan je :'(

Anonymous said...

http://online.spa.gov.my/online/kep_td.php?pemerolehan=SS20150077

Anonymous said...

Ok la tu, sy tidak berjaya. Adoi sedih rasa :((

Fatin Syahirah said...

kalau simpanan nie mcm mne yek ??? diaorang akan panggil jugak ke nnti??

Susanah Yusri said...

Tahniah yang berjaya..saya dukacita jek..haha..

Anonymous said...

Akan dipanggil jika ada kekosongan dan tempoh sah calon simpanan ialah 1tahun. Berdoa la byk2 kalau ada rezeki awk ada la.

Anonymous said...

Sy pun tak berjaya.. sedihnyaaa :(

Fatin Syahirah said...

kalau dalam setahun tu xdk , mknenyer xdk lah yekkk ?

Anonymous said...

Dukacita

Wan Amalina said...

Dukacita

Anonymous said...

ada sesiapa dapat ke? sedih nya tak dapat

Alifnajmi Marzuki said...

alhamdullillah...dapat

Anonymous said...

Alhamdulillah dapt jugak
Alifnajmi :add fb ak
Kita sembg jap
Fb ak azreen duasa

Alifnajmi Marzuki said...
This comment has been removed by the author.
Alifnajmi Marzuki said...

dh add dh

Alifnajmi Marzuki said...
This comment has been removed by the author.
Alifnajmi Marzuki said...
This comment has been removed by the author.
Alifnajmi Marzuki said...

dh add dh

Amin Shukery said...

Klau dh dpt bila ye thu tarikh lapor diri

Anonymous said...

mcm mn nak tau er yg lulus IV tu calonan simpanan atau tidak?? dekat result tu ada gitau ker??

Jiwa Kamikaze said...

Macam mana result semua?

Jiwa Kamikaze said...

Peluang untuk dpat tuh ade..tunggu saja...sy pon calon simpanan...huhu

Jiwa Kamikaze said...

Tahniah pd yg berjaya...

Jiwa Kamikaze said...

Bukak web spa...

Anonymous said...

SIMPANAN LANTIKAN (No.200 daripada 400 calon)
(TEMPOH SAH SIMPANAN SEHINGGA 02 AUGUST 2016)

Anonymous said...

skrg latihannya 2 minggu je ke?

Unknown said...

Naa tya ckitt ..huhu

Deshh said...

Daa lulus interview.. skrg naa kna wtpe ehh

Deshh said...

Hehe

Deshh said...

Daa lulus interview.. skrg naa kna wtpe ehh

Anonymous said...

tggu surat dr Spa je la agknya...awk iv kat mn yea ? sy kat mnara kastam jb...

Anonymous said...

jiwa kamikaze dulu calon simpanan kan?
ranking no brape eh?

farizad selamat said...

Tadi saya cll kastam. Lapor diri mungkin bulan 2 nnti

Anonymous said...

Kastam sblm dpt penempatan ada training dlu ke?

farizad selamat said...

Hai semua. Tahniah pada yang berjaya. Pada yang tidak berjaya, in sha Allah ada rezeki lain yg lagi besar dri ini. Hm, kepada calon yg dapat tu, apa kata kita buat satu group ws. Jadi, kita dapat kongsi info2 terkini pasal kastam. Sapa yg berminat boleh ws saya di no 014 3107229

fifiey said...
This comment has been removed by the author.
Anis said...

Hai

Anis said...

If dh lulus temuduga,dlm brapa lama nk dpt surat dr spa tu ya? N brapa lama tempoh persediaan sblm lapor diri? Tq in advance

Anis said...

Add sy juga 014-6442492

Firdaus Adelah said...

SIMPANAN LANTIKAN (No.50 daripada 400 calon)
(TEMPOH SAH SIMPANAN SEHINGGA 02 AUGUST 2016)
takda nak buat group ws calon simpanan ke?

Asmydaa Sidik said...

Alhamdulillah saya dapat. Cuma nak tahu berapa lama ye tempoh surat tawaran akan sampai ke rumah? Any info?

Firdaus Adelah said...

apa yg saya tau..
bagi Lantikan baru W17 akan mula latihan di AKMAL pada 18/1/2016
bagi sapa yg dpt tu..relax nanti sampai la surat..kami ni calon simpanan menanti :D

Anonymous said...

Tahu kt mne ni? Alahai cepat nyeee tarikh lapor diri tu

Asmydaa Sidik said...

Dapat tahu dekat mana tuu? Takpela. Nanti ada rezeki awak tuu

Firdaus Adelah said...

Boleh semak disini >>> http://www.akmal.gov.my/?do=kursus&id=1

Insyaallah ..moga2 dpt untuk siri 2 lak..kalau ada la :D

Anonymous said...

Thanks for your info firdaus. Inshaa Allah ade rezeki awk nanti ye. Amin..

haiza fitri said...

Salam..insya'Allah dari info laman web..pada 21.3.2016 ade lantikan siri 2..mungkin 400 lagi calon simpanan akan di panggil..same2 kite doakan..ameen..

Anonymous said...

InshaAllah.. tengs for ur info..jom buat wassap grup calon simpanan..

Firdaus Adelah said...

sesiapa buat la group untuk calon simpanan kastam w17

Mohd Idzuan said...

Sory kaco yg dpt pemb penguatkuasa n17 ada x kt sni.

mamat said...

xde group ws utk calon simpanan ke?

Amani 29 said...

boleh join x ?

Fatin Syahirah said...

meh no kite buad group calon simpanan , nnti snang klau spe2 ade info bleh bgthu kan

Firdaus Adelah said...

Fatin Syahirah jadi la admin group whatapps :D

Fatin Syahirah said...
This comment has been removed by the author.
Firdaus Adelah said...

0193932598 ni no ws :D

Fatin Syahirah said...

sape2 nak msuk group simpanan pembantu penguasa kastam w17 boleh bgi no kat firdaus ye huhuhu

Firdaus Adelah said...

sesiapa yg nak msuk group calon simpanan kastam w17 boleh tinggal no ataupon pm no saya di atas :D

Anonymous said...

Nk tnya..knp sy xleh nk cek rsult eh? via msg xboleh..web pun xleh..pelik

Firdaus Adelah said...

cuba semak melalui spa8i

Anonymous said...

Sy baru je approve surat pelantikan tu tadi. Agak agak masih diterima ke eh? Huhu sorry byk tnya ��

Anonymous said...

Add sy jgk pls 0136455145 tq

Firdaus Adelah said...

calon simpanan ke lantikan tetap?

Firdaus Adelah said...

nak tau diterima ke x..cuma call pihak kastam :D
ni no nya 03-88822185

Ruzaini said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Asas Pembantu Penguasa Kastam Gred W17 2
18/07/2016 - 09/09/2016
Lantikan Baru
AKMAL Melaka

Jiwa Kamikaze said...

Rasanya xakan 18/1 sbb sy time ni ramai peserta kawad tengah training untuk hari kastam sedunia 12-25/1/2016. I m here right now.akmal melaka. Hehe. Sabar k.

Jiwa Kamikaze said...
This comment has been removed by the author.
Muhammad Faizal said...

Slm....boleh tau siapa yg dpt kastam untuk siri 1 kat akmal melaka? Untuk pelantikan tetap...tarikh lapor diri 10hb feb 2016

muhd anis said...

Saya lapor diri 10/02/16 jgk.

Jiwa Kamikaze said...

Gudluck 4 uols

Anonymous said...

Gud Luck Friend......

Muhammad Faizal said...

Thank you bro.....Boleh tak bg no fon sape yg masuk 10/2/2016...at least ade jgak member nk kenal...nk tanye ape yg patut ke...boleh share

muhd anis said...

Tq bro

muhd anis said...

0123439759. org mne bro?

Afif Abqori said...

Salam..jiwa kamikaze..nk tye ckit ye, bpe byran elaun mase kite traing kt akmal tu?..

nurul atiqah md radzi said...

Masa dalam kursus boleh keluar x ? Huhu

Jiwa Kamikaze said...

Ade je waktu d benarkn kluar mcm hujung minggu..xde la d penjara pun..

Jiwa Kamikaze said...

Ikut gaji kamu..

Anonymous said...

Assalammualaikum..nk tnye..ade x kt cni yg brjaya temuduga tp x dpnggilan untuk krsus siri 1?

Anonymous said...

Saya...kria nak tunggu jika ada siri 2..

Anonymous said...

Haii..nak tanye ckit...kastam w17 siri 2 bila??

Anonymous said...

Ari tu call kastam dye bgthu latihan tuk siri 2 bln julai..

Anonymous said...

Samalar..untuk siri 2 bulan julai...harap2 adalar...

Anonymous said...

siapa yg dah dapat untuk siri 2 ??

alin aris said...
This comment has been removed by the author.
alin aris said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

28/8/2016-lantikan baru w17

rahmat razali said...

Bila agak2 jawatan pmbantu penguasa kastam w17 ni akan di buka?mksd syinterview selapas ni

Anonymous said...

ade sape2 dpt call dr spa?

nadhirah dhiauddin said...

saya ada dapat. dulu saya simpanan lantikan. dia call cakap saya dapat lantikan tetap. surat belum sampai lagi

Firdaus Anuar said...

Sama la kte.. surat je xdpt lg

noorain mahmod said...

Sy pun dpat jugak.. 17 okt kan.. sesiapa ada info jgn lpa kngsi ngan sy jgak ok 0108160835

noorain mahmod said...

Sy pun dpat jugak.. 17 okt kan.. sesiapa ada info jgn lpa kngsi ngan sy jgak ok 0108160835

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 219   Newer› Newest»