Saturday, October 29, 2011

Final Piala Malaysia: Terengganu vs N.Sembilan (29 oktober 2011)

        Assalamualaikum,..akhirnya penantian terengganu ke final selama 10 tahun menanti telah membuahkan hasil di bawah pimpinan ketua jurulatih IRFAN BAKTI.. tak lupa juga pada negeri sembilan yg melayakkan diri ke final telah 3 tahun berturut-turut. Tetapi pertemuan kali ini nampak lebih sengit kerana terengganu juga mempunyai misi tersendiri setelah menggondol piala FA beberapa bulan yang lalu.

        Final kali ini juga di sajikan dengan pelbagai kontroversi terutama pada harga tiket yang agak melampaui batasan bagi para-para penyokong kedua belah pasukan. harga tiket telah di kekalkan kepada RM50,.. walaupun sebelum ni harga tiket hanya RM30. Tetapi apa-apa pun final tetap final. Tengok tetap tengok, yang penting segala permainan dapat di saksikan dengan cukup puas hati pada malam ini.


pasukan terengganu

pasukan Negeri Sembilan

Antara kedua pasukan final kali ini,pasukan manakah yang layak untuk merangkul kejuaraan piala malaysia 2011? Pasukan manakah pilihan anda? peteh tganu peteh atau hobin jang hobin,..huhuhu,..sama-sama saksikan malam ni,..


Saturday, October 15, 2011

temuduga oh interview!

semakin hari semakin dekatlah pulak hari temuduga,.
Ape perasaan korang bila diri korang tercalon untuk di temuduga dalam suatu jawatan, 
tak kira la dalam KERAJAAN atau pun SWASTA...mesti suka sambil buat shuffle kn?
sama la ngan aku,...bukan setakat shuffle, ciap main tumbuk2 lg tanda gembira,..

tp kan bila da tiba on date interview,..mula la nafas ni sesak2,..cuak la plak kn,..bukan mengharap apa-apa tp pengalaman masih xcukup dalam interview,..seriusly i m gelabah ok,..
yela first time kot dpt interview cm nie,..time xdpt beriya-iya la plak nak interview tp bila da dpt cm ni la jd nyer,.hehehe,.perasaan nak terkucil pun ader jer nie,..harap berjalan dengan lancar dengan berkat usaha sendiri,..amin,..

jgn kencing mlm da yep,..^_^



Saturday, October 1, 2011

kenapa awek lebih suka karoeke dari mkn nasik?

shhhh,...aku ada satu citer taw,..korang pernah tak terjumpa awek cam yang aku cakap kat atas tajuk tuh? aku ada banyak member perempuan not scandal ok! setiap pagi petang malam selalu jer lepak sambil kunyah gula-gula mentos kat pondok kampus kn...

tp nak jd citer dalam citer nie,..knaper bila aku ajak dowang pi mkn mesti dorang ckp lepas tuh kita karoeke kat kedai k-box hujung sana,..what de fish! aku pown layan jgk karoeke kn tp xder r tahap brutal bunuh diri pi duk bergayut kt k-box,..tp knape3? da xsudi hidup ker kalu x karoeke? pekena plak lagu yg high note brutal punya cam kak ziana, i like her,..but one thing that i dont like is when karoeker main tibai jer note xcapai klimaks lagsung!haha.

xpayah la nk buat isi perenggan macam bahasa melayu dulu2,..karaoke kerana ingin meluangkan masa yang terhad, isi kedua, ingin melepaskan tension, isi ketiga, untuk habiskan saki baki ptptn,..hahaha,..

p/s: xpayah r nyanyi suara kau xsedap,..haha,.