Friday, September 30, 2011

nyah kau dari sini esemen!

Kenapa perlu ada esemen? aku da puas da dengan esemen yg berlipat kali ganda dari kerelaan hati ini, cewah,.. kalau di ikutkan mau je aku suruh lecterur buat sendiri esemen aku yg memang aku malas nk buat kn,..tp apa kan daya hari demi hari esemen tetap bnyak jgk,.. tak buat kan potong markah r plak kn,..ingatkan da besar cm ni xkener potong lg,..tp makin bnyak nak potong,.alamak!haha,..

tp agak-agak korang la,..bila ada esemen apa first time korang buat dulu? rileks2 dulu tunggu sejam submit date baru buat dengan gila babi ker atau terus ciap hari tersebut jgk? kalau aku la kan mintak maaf la aku peram je dulu,..bg da berhabuk dulu meja study,.baru aku buat esemen,. baru r mencabar ckit kalau buat last minit,..baru JANTAN! agak bez jgk,..xpayah la nak jd best student,..jd diri sendiri,..lg senang kot,..hahah,..

lg satu,..korang suker ker kalu lecterur bg bnyak esemen,..da complete satu dtg lg dua,tiga,empat,lima esemen!! grrrr,..miow3!!! mau xmandi la korang pegi kuliah,..hahaha,..
aku serius x ske! berhenti!push!

p/s:jd la warga kampus yg tidak hipokrit!hehe,..



Thursday, September 22, 2011

Coklat besar punya!

Assalamualaikum,..


Kehadapan bakal isteriku amik la coklat besau punya ini sebagai cinta abg untuk syg!ceewaahh,.
(lakonan sj!).....



sebenarnye, ni adalah rekod terbaru dunia dlm penciptaan model coklat terbesar di Chicago Illinois pada 13 September 2011 oleh syarikat besau punya iaitu Syarikat The Worlds Finest Chocolate, berat coklat ni di anggar dlm 5575kg! amik ko!







agak-agak abes x aku makan?hahaha!


waaahhh!!!bez sgt2 woi! walaupown aku jantan sejati,.logik je kalau aku kata coklat is my feberet! suka ati aku la kan! aku jelez ngan budak2 kecik kat atas tuh! ohmaigod!

hrp2 suatu hari 6ti dapat pi melawat gudang coklat cadboury!dalam mimpi pun xpe da,..hiii3~~


macam mana ikan berkepala dua?

Da banyak kan perkara pelik berlaku, sekarang haiwan pun da pandai maen kembar2,kembar asing-asing xpe jer,..ni plak kembar bercantum! penemuan ni ikan keli dari china,.blh di katakan mutan xmen jgk la,..ikan keli berkepala dua,..












Mcm2 mutan da kuar kn? sampai ikan pown da jadi mutant! agak2 dowang berenang mcm mana? ada dua kepala,..satu bwh satu atas,..

my heart say: Kesemua gambar di atas membuatkan aku da mula loya nak mkn ikan keli lepas nie,..entah la,..da laen macam je ikan nih! what the fish tol r!huh!


Tuesday, September 20, 2011

woii,..aku mls da nk blogging!

Assalamualaikum,..

huh! bukan maen je kan tajuk entri! mesti korang da perasan punya dengan tajuk cm tuh! tetiba je kn muncul! tu tandanya da xder idea nak buat entri mula la bukak plan B yg berani mati!

sebenarnye aku xder la mls sgt! rajim je,..buktinyer,..bgn pg aku bukak bukak blog,tgh hari bukak lg, ptg bukak lg blog, mlm bukak blog jgk! tp nak kater post entri jarang sekali satu hari sampai 10 entri! gila babeng kau! ko ingat jari aku ni runcing ker nk main taip je! ops!

tp aku kadang2 dtg mls jgk,..knapa aku malas? korang pun pernah berlaku PENYAKIT MALAS cm aku kn3? jgn nak tipu la! tp knaper mls ek? aku mls sbb dasar:-

1. memang aku da mls! suke ati aku la!
2. da xder idea! so what?
3. da beci ngan laptop aku hari2 duk pandang2 jeling2!menyampah!
4.nak jaga tetikus aku xnk bg rosak.nanti kalah maen counter strike!
5. idea da ada tp lembab yg amat kura2 so terus bad mud!haha.
6.mak aku suh jaga budak kecik!
7.da kejer aku nk buat mls! 
8.M.A.L.A.S




Jd, segalanya memang da malas,..tetapi time da rajim aku curah je la kt korang! lg pun aku ni newbie yg tua tp masih muda n available!,.harap paham yer maksud aku!,..

sama2 la pikiaq langkah nak bg rajim seikhlas ati! huhuhuhuhu,..

peace!


Siapa RARA ZICKRY?

Aku pun tak tau siapa Rara Zickry ni,.. tu untuk 2 hari yg lepas la,.tp sekarang da tau la ckit2 pasal dia, aku pun tak der la nak berkembang sgt ngan kenalan blogger nie,..hanya sentap2 mcm tu je kn,.tp mungkin korang ada yg da kenal kn siapa RARA ZICKRY? atau nama sebenar dia Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri.

Aku dpt tau pun dari salah seorang blogger dan terus aku selongkar2 kat uncle google! dapat la jgk maklumat sal beliau,..tp blog dia aku xpernah juper pun,..tp mcm mana dia blh femes sampai org blh buat entri sal dier? aku dengan laju tekan tetikus bertubi2 cari sal dia,..she is very gorgeous lady u know! chantek! sbb tu la femes, dia bukan artis maupun model (agak jela kn) tp seorang student kat malaysia ni je,..blh katekan semua gmbr dier hot,..cantek ciptaan tuhan,..

tp sebenarnyer ader kejadian di sebalik gadis hot tu,..agak sadis la,. dia mengalami penyakit asma sehingga menimpa musibah, siapa sangka gadis yg elok2 blh jalan da xblh jalan dan terlantar je kat katil,..sedihkan? 

Tp di sini aku bukan nak ckp sal kecantikan seseorang insan bkn penyakit seseorang,..tp aku nak ckp sal hidup kita,kurniaan yg di beri oleh-NYA kat atas dunia nie hanya pinjaman dan hanya sementara saja,..guna la sebaik mungkin,,dan selalu la mensyukuri nikmat tersebut. dan jgn la taksub sgt populariti duniawi yg mungkin bnyak melalaikan semua insan. 


watch this video,.

da pernah masuk ntv7, tp aku jer yg xupdate. pada 16 august 2011

Walau pun aku xkenal dia tp aku harap cik rara zickry dapat sembuh seelok-eloknya seperti sedia kala supaya dia dapat meniti kehidupan dengan lebih bermakna,..

p/s: kalau korang nk tgk citer selanjutnya sila la ke inisyurgadunia.



tutorial: spacing perkataan dekat post

Assalamualaikum.,

pada hari yg aku rasa rajim sesangat nie, aku nak jgk wat tutorial kat blog nie,..
ni first tutorial aku dowh! ciap kaji sendiri,..padahal ringkas je an,.
tp xpe, aku nk jgk tunjuk kt korg semua!

tutorial yg aku nak ajar ni pasal spacing kat perkataan dalam post korang, 
mksud aku jarak perenggang antara setiap baris,..paham kn,..?

anggaplah korang da faham oh yeah!hahaha!

okay kiter start!


1. bukak Design > edit html

2. tekan ctrl + F untuk pencarian cepat.

3. copy kan perkataan di bawah..

    line-height

4. then, tukarkan nilai di belakang line height ikut kesukaan!

5 preview terlebih dahulu.

6. save! selamat beramal!


p/s: aku maen buat je nie!huhuhu,..


Wednesday, September 14, 2011

Ape PM nk cakap besok?

salam,


sekarang da bnyak isu kat negara kita melanda kn yg terdekat plak pasal topup kene cukai bagai! ptptn pun aku belom settle lg kau nak naek plak cukai top up mau korek duit syiling tabung aku la nk beli top up! yg 2 pun da huru-hara rakyat malaysia sampai timbul plak kes haram cukai tersebut! walaweyh tol la dunia sekarang! penuh pancaroba!


then, sekarang korang tau x apa yg aku nak bgtau korang nie, nie pasal perdana menteri kita dato' seri Najib,. betol ke xtau apa korang nih!? dalam petikan my news hub, PM ada nk buat surprise kt korang tau! tarikh pun da bgtau pd mlm besok kul 9 malam esok di ANGKASAPURI secara live menerusi semua saluran televisyen utama negara.


agak-agak korang semua, apa yg ingin di umumkan oleh PM kita? xkan cukai naek lg? xkn gaji kerajaan di turunkan kot? ke tiada bonus penjawat awam untuk selama-selamanya? hahaha,.. nak dekat2 PRU13 semakin banyak la surprise,..harap2 kejutan pengumuman tuh blh buat aku gembira! sam2 la tunggu besok!


harapan: harap-harap PTPTN pun di hapus cukai! terbaek!



Monday, September 12, 2011

tikus yang cute!


Banyak-banyak tikus, tikus aper yg paling comel? 

pak munawe mencelah: tikus kak limah! tikus mondok hussin! tikus makan sup! tikus asafa powel! tikus mari menari!

agak gila jwpan pak munawe! semua nyer slah! jd pak munawe kener denda bako beramai2,..kuang3!

jum kita tengok tikus yg cute ini!haha..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

dan lagi!

-

-

-

-

-

da hampir!

-

-

-

-

-

-

jeng3!

sebenarnya ini lah tikus tersebut!





























Tp tikus yang paling bez kot bagi aku!

ting tong!





peace!

jangan naek motorsikal!

vroom sana vroom sini,.aku serabuk perut da tengok bebudak nih! sekarang sesi pelajar baru ipt plak da masuk,..so motosikal ni memang xlepas dari dorang untuk ke kuliah! untuk meng'hantu bonceng' aweks! n xlupa ke library=>aku je,..haha..


tp harus di ingat dalam u aku pun ada jer signboard yg patut di patuhi! buat aku serik naek muto! haha,.. tengok la maksud tersirat signboard nih!








jd aku da naek beskal skunk! hahaha!




jimat minyak!

peace!




Saturday, September 10, 2011

amaran: jangan beli air tin!








Amaran anda di minta jangan membeli air tin di mana mana kedai! kerna air tin bukan saja merosak kan jiwa tp merosak kan panorama! mungkin anda tidak tahu! hehe,..


saksikan video ini,..






skunk puas ati! amik ko! mujur la nenek aku xbuka air tin td! hahaha,..



Friday, September 9, 2011

Makanan yg paling sempoi!

Perghh,...selesai jer solat jumaat berjemaah di kg aku, terus aku blah dengan lajunyer pulang e rumah! kunci motor ku hulur kn dengan cepatnya tatkala bunyi bergendang berkeroncong bergitar semua bermain muzik di segenap ruang usus2 ku! (BM A1) 


sampai di rumah terus ku menongkat moto honda petak-petak itu di dada ruang parking halaman rumah, terus salam di bagi di kala bau aroma masakan petang yang sungguh mengenakkan! AHHHHHH!!!! apakah masakan itu! omg!omg!omg! lapaaaarrr!!!


ku terus melambung di dalam bilik untuk bertukar kulit salinan yg kian kepanasan n kepeluhan menunggang motosikal! hahaha,.. da tiba masa nya untuk menyantap sajian! tup-tup di buka saji yg agak tradisional and mempunyai alas yg agak cute itu! sungguh terkejut sbb itu ada lah makanan yg agak sempoi! bkn sekali jer da bnyak kali! hahaha,..nak tau kah masakan apa?


-
-

-

-
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

JENG JENG jeNGGGGG...

TARAAAAAA...



Ni diaaa!! baik punya masakan! hahaha,..NASIK TELUR bersama BUDU !
ada brand punya!

hampeh!umah sebelah upernyer yg masak sedap! tp umah aku makan telur jer,..sadis! mak aku xsempat lg masak!Omg!hahaha,..
budu pun budu lah!

majukanlah budu negara kita!
peace!


berapa harga blog anda?


Aku pun xpasti betol ke tak harga blog aku ribu-ribu! mak aih! biar betik!hahahaha,..suka nya mak! untung la aku cm nie,..

Da blh bayar balik ptptn!hahaha...

tp ni kemungkinan xda la betoi sgt!klu cm tuh memang aku suruh je tok nenek aku buat blog kan,.. ni kalu untuk melihat kemajuan sesuatu blog kita dengan orang laen blh la kn,..
dan kadang-kadang benda ni tak mustahil kalau terjadi betul2,..lg pun ada jer nilai sesuatu blog mencapai tahap juta-juta! gilow mung! mesti la blog tu ada aset2 syarikat yg berharga kn2? so untuk anda check harga blog yg anda duk dating tiap2 hari tuh boleh la click di bizinformation..

laman tersebut akan keluar macam yg atas tuh!

selamat beramal!
                  
   


Thursday, September 8, 2011

PTPTN HARAM?

                                
                               betol ke pinjaman dan sumber dari PTPTN ni haram?





oh our god! di sini aku nak korang berfikir dengan tajuk di atas! why? how? what?

Can u all find the mean of loan? pinjaman adalah sesuatu benda atau zahirnya kita mengambil dan memulangnya dalam bentuk yg sama dan tiada berkurang dan tiada lebihnya,. aku nak kecik kan sikit perkara yg perlu di higlight,..kenapa pinjaman harus ada cukai semua? kenapa perlu ada bayaran bunga? dalam satu hadis ada meriwayatkan;-


Diriwayatkan dari Anas dari Nabi Salallahu alaihi wa Sallam beliau bersabda:

“Jika seseorang memberi pinjaman, maka janganlah dia mengambil hadiah." [HR Bukhari dalam Kitab Tarikhnya].

Imam Syaukani juga menambah Bukhari meriwayatkan dalam Sahihnya dari Abu Burdah bin Abu Musa, dia berkata: “Aku mendatangi Madinah dan menemui Abdullah bin Salam. Dia berkata kepadaku: “Sesungguhnya kamu berada di tanah yang riba di dalamnya tersebar. Jika kamu memiliki hak atas seseorang, lalu dia menghadiahkan kepada mu seikat jerami, atau seuncang gandum, atau segenggam makanan ruji, maka janganlah kamu mengambilnya, kerana, itu adalah riba.” [Nailul Authar V/258].



Sekarang PTPTN da turun kan 1% dari 3% cukai perkhidmatan yg di jadi plan UJRAH(upah), ikutkan pinjaman kenapa harus ada upah ni semua,? ape makna pinjaman sebenar? ok, menurut dari segi islam pinjaman haruslah dibayar mengikut nilai pinjaman asal tanpa si pemberi pinjaman mendapat apa2 faedah seandai 1 sen terlebih maka itu di anggap riba dan itu tak di panggil pinjaman. ada faham? dan kenapa cukai perkhidmatan di tukar kepada ujrah? dalam islam memang tiada istilah cukai perkhidmatan dalam pinjaman,..dan istilah ujrah di gunakan untuk menghalalkan segala faktor percanggahan islam td oleh golongan kapitalisme.


jd,dalam negara yg makmur yg aman damai,. benda mcm nie tidak patut menjadi sandaran bg sebelah pihak untuk mengaut keuntungan, di sini serius aku tidak berpuas hati dengan negara, kenapa? sbb aku rasa ini blh membebankan rakyat,..segalanya pinjaman itu di guna untuk kos pembiayaan pendidikan anak bangsa, dan kos ni di tanggung oleh ibu bapa kita, tp sebenarnya, di mana tanggung jawab negara untuk anak bangsa, tanpa anak bangsa negara xhidup beb! sepatutnya negara yg harus bertanggungjawab n wajib memberi kesenangan kepada penduduk dalam pendidikan,dan menghapus segala cukai bagai tuh! segala dunia da di tawan oleh pemikiran kapatalis sebenarnya. tidak memandang pada jalur yg sebenar,.so sama2 la berfikir halal ke x sumber yg kita dapat,..adeih,..


xpinjam kn xblh sambung! kalu da pinjam paham jela!


sekian saja coretan ini,..mintak maaf andai mana2 pihak terasa hati,..




gitar pelik


memang siot r,..xpernah pun lg aku nak guna gitar yg agak macho di tangan! yg mungkin aku lebih gila kot!
ni antara gitar yg memang pembuat dier pun mesti org yg kreatif gila!hahaha,..


waaa,...comel la agak hanyir kot di atas pentas!ha3!!!



Agak steady cm nie! siot je kn,..



tp mcm mana yg ni plak? bersimpang siur! mcm mana la aku nak petik!telebih kreatif la plak!bangang bertubi2!

ni memang sesuai untuk askar,..sambil tembak musuh sambil lyn cover lagu,mati monyet free la ko!haha,.


yg ni aku bg rating 5 star! haha,..agak layan la pakai gitar ni di konsert2,..hahaha,.


so,majukanlah industri muzik tanah air!

 thanks mr google!

scan blog tercinta anda

sekarang kelahiran blog or newbie pun da semakin meningkat,..
tp harus kita ingat bilangan virus pun semakin membiak!

ada sesetengah blog tu aku bukak suspect virus malware!
bahaya untuk kesihatan ur laptop or PC,..

so langkah berjaga rawat la blog anda masing-masing


selamat beramal,..

peace

perlu ke buat begitu?

pelik betol r zaman skunk,..
ada ke patut cam tuh? eeee,..speechless aku!
kangen banget!

patut ke kau buat cm ni? berdosakah aku ini? adakah halilintar menyambar tengkorak aku nih! dasar pocong!

al-kisah nya cam nie,..ada seorang awek tiba-tiba je mesej aku baru je 6 jam 15 minit yg lalu,..
tanpa segan silu encet aku berdetak dgn kencang bunyi nya!
dari no celcom lg! agak femiliar no ni,..mesej nyer berbunyi,

ni kedai restoran brad pitt ka(bukan nama atuk aku bg) kiteowang nk orda makan nasik goreng nanti antar!...

waaa,..bebb,..sedak je ayat perintah dia! kau ingat aku ni
posmen mcD! wth! aku da mesej dia dulu 2 3 keping,..ckp aku xtau ape2 kn,..dia blaa bla,...lapar la,..apela,..air 3 baldi la orda,..mcm2 la!last2 mesej dia anta,..

sori wrong person,patut la cm blur,..sbb jap td kteowang tgk banner  number kedai tp samar2 lam ujan,..

di sini nampak sgt nk fake nombor! xusah la,..abes tuh kalu da singgah jap td knaper xterus beli je kn,.. dan aku xpernah dengar lg restoran mana2 buat khidmat pelanggan anta mkanan sampai umah! so xusah la bermain2,..
u are wrong destination! u will meet final destination! hahaa,..i am suspecting u! MERDEKA!

PEACE!

Tuesday, September 6, 2011

hoi awek! mana tudung?

Eh awek la,..sambil pewit2 maner tau tersangkut umpan kan!
awek yg xbg respon mesti di usik jgk bg ter'respon'
yg bg respon layan jela kn! da rezeki,..

tp awek yg biasa terespon ngan buaya tembaga kuprum jantan ialah awek xda tudung la kn yg rambut bebas,gaya bebas,kuak lentang! mcm2 la!lantak aku la nak kata apa!

diowang ni memang comel fre hair tp pakai tudung lg la bertambah cahaya nur! tp aku ada jer cara kalau nk diowang bertudung! agak menjadi kot ramuan nie,..

 bila korang nampak je chikaro2 ni lalu depan korang :-

1. tarik je rambut mereka,..dan hayun kuat2,..xpe..kalau dorang menangis,tercabut umbi rambut ke kira da berjaya!

2. korang maen je bako2 kertas dekat ngan rambut mereka,,..kalu terbakar rambut mujur la,..hahaha..

3. korang sembur je ridsect xpon begon cakap la ni bg mengukuh kan zarah rambut! kalu die marah tanda nya da menjadi!haha,..

4.ni kalau rambut da bnyak kaler,..korang cube usha2 dulu n then bg je sepotong ayat pemedih mata=> hoi minah da berapa lama xmandi? naek karat da rambut ko! len kali mandi pakai la johnson beby xpedihkan mata,...haha,..

5. korang pi dekat die dan berbisik manja tau=>,.eh minah bnyak nyer semut kt rambut kau ni,..eh,..BKN LAAA,..ni ibu kutu nih! awas kawan2!!!! xpe,..

ni saja teknik yg bakal diorang terasa sampai ke hulu ati,..selamat beramal,..
   
nanti besoknyer,..diowang akan jd cm nie...

eee,..ayu nye,..yg ni serius buat bini!


 peace!

Monday, September 5, 2011

kenapa Line celcom sibuk,.?





Line celcom sibuk tahap ayu-ayu malam nie!
 yela aku agak frust la kan kenapa aku send mesej kat mak
aku suruh beli rojak ayam tp xberbalas
sambil aku layan gitar kan,..

terdetik di hatiku untuk check permukaan enset TOUCHSCREEN aku yang agak mahal itu! hahaha,..

oh my god! unsend mesej,..
ni buat beta murka pada celcom,..wtf!

so, aku bajet la kan xkan dorg masih nk wish hari raya lg kan,..so beta rasa musykil tahap cute di hati ini!
oh my god! aku baru masuk kabel line dalam saraf otak ku! esok da daftar universiti bg sesi 2011 2012 untuk ijazah student! 

aku pown da lupa! so maaf kan aku celcom,..lantas aku turut wish bertubi-tubi pada all my frenz yg dapat sambung! walaupun line agak tersedu-sedu kenazakan!


mungkin kt kg aku jer line buat kalut ribut!

selamat ber'minggu jalinan mesra' to u all bebeh!

jiwa merana: kekalutan melanda aku baru teringat ni wei esok da masuk sesi baru! mana underwear aku baru beli yg tahun lepas ni! mana kemeje? mana seluar? hehe,..

Saturday, September 3, 2011

Lagu Tanpa Nada


tengok dan dengar terlebih dulu kugiran ku!
haha,..



Bila suara da tiada hanya bunyi gitar je dapat menghangatkan suasana di kala kesepain! ceewahh!!!

aku maen petik je lagu org putih nie,..org putih siot!
hahahaha,..xsedap pun, lg sedap makan biskut raya dari dengar petik gitar aku nie,..  

bila da bosan duk blogwalking mcm nie cara aku hilangkan 
perasaan puas, boring, lapar,sakit jari duk menaip n macam-macam lg! 

kalau korang blh teka apa tajuk lagu nih,..aku kadang-kadang lupa la wei! ikut kepala je nak petik chord apa! hahaha,..

rasa macam nak tambah menu chord gitar la,..
ada sapa-sapa minat muzik x kat cni?

peace!