Tuesday, April 9, 2013

ESEMEN kilang Air Batu

Assalamulaikum,


Alhamdulillah, hari ni aku dapat update semula blog ni setelah sekian lama aku berpaling tadah. Kali ni aku hanya nak update ape yang aku pelajari kt tempat aku belajar. Apa yang aku belajar sewajibnya aku perlu praktikkan kan dekat my hometown. Ini adalah tension bagiku wahai tuan-tuan dan puan-puan sekalian. haha..
Di pendekkan cerita hari ni adalah hari ke-3 aku bercuti kat my sweet home., seperti sedia maklum aku bercuti hanya seminggu je dengan bersyarat. Syarat nya kena siapkan lab report yang agak boleh tahan la 3 subjek sekali hadap dgn ulangkaji for the next test nya lagi dan dengan esemen air batunye lg a.k.a ice manufacturing. Cantik je kan kehidupan cuti aku.? 'tiada makna cuti bagiku'.. Di pendekkan lagi, aku nak ceriter pasal esemen aku tu jer yakni esemen air batu tu ha. ha ha .. Ape yang aku kena buat adalah aku kena pergi merayu ke kilang air batu untuk meng-interview pakcik2 dan mokcik2 kat sana. Memang aku xpernah la buat benda2 alah macam ni. Al-maklum la aku sangat la pemalu. walaweyh. sekali lagi aku adalah penyegan.huarghh.. tengsi!!
Start hari ni, aku mula merancang macam nak pergi menghadap ke kilang air batu tu yang tidaklah jauh dari tempat aku duduk ni dalam firasat aku la kan berdasar alamat kilang tu. Untuk pengetahuan korang, kilang yang aku duk usha ni bukan kilang air batu yang orang duk minum kat kedai2 mamak tu tapi kilang air batu yang berasaskan produk perikanan atau air batu yang para nelayan frozen-kan ikan-ikan dalam bot laut dalam yang besauuu punya bak ang~~ Apa yang aku duk pikir ni aku takut pihak syarikat tu menolak permintaan aku untuk meng-interview dorang, barulah meraba aku nak cari tempat baru. Dugaan betul la esemen kali ni. Dugaan..dugaan.. Apa-apa pun semoga aku dapat merancang dengan jayanya esok hari untuk esemen kali ni. salam sayang uolss~~

ini la dia bongkah-bongkah ais yang aku maksudkan..boleh buat
ABC satu baldi


p/s: bunyi khabarnya sudah ada member-member aku di tolak syarikat untuk di interview~~ohsemm...

2 comments:

Aku Dan Komputer said...

Assalamualaikum, saya dtg singgah dan follow blog ni :D smile always !!

Anonymous said...

assalamulaikumm